Hrana nu bombe




HRANA NU BOMBE (Food not Bombs)este una din miscarile revolutionare actuale cu cea mai rapida evolutie.Exista sute de reprezentante autonome in cele doua Americi, Europa, Asia si Australia, care impart oamenilor flamanzi mancare vegetariana pe gratis si protesteaza astfel impotriva razboiului si a saraciei.

Numele de HRANA NU BOMBE afirma principiul nostru fundamental: acela ca societatea noastra are nevoie de lucruri care dau viata si nu de lucruri care aduc moarte. Societatea noastra este dominata de violenta si de amenintarea cu violenta. Autoritatea si puterea guvernelor sunt fundamentate pe amenintarea cu violenta si pe uzul de violenta.

Saracia inseamna violenta. Cheltuind bani pe arme, in loc de a raspunde nevoilor populatiei, guvernele perpetueaza si exacerbeaza violenta saraciei in societatea noastra. Una dintre cele mai directe expresii fizice ale saraciei este foamea. Saracia este de asemenea un factor-cheie la nivelul violentei interpersonale.

HRANA NU BOMBE contraataca problemele saraciei in doua feluri. In primul rand, furnizam mancare oricui o vrea, intr-un mod deschis si respectuos. In al doilea rand, ii invitam pe cei care mananca impreuna cu noi sa se implice ei insisi in furnizarea mancarii, pentru a redobandi sentimentul propriei lor puteri si a propriei capacitati de a-si schimba situatia.

In acelasi timp, procesul de productie alimentara de baza este un proces violent care implica macelarirea a milioane de animale, moartea a aproximativ 10 000 de lucratori de teren annual, otravirea aerului, apei, solului si a corpurilor noastre cu ingrasaminte chimice si pesticide.

HRANA NU BOMBE actioneaza pentru prevenirea violentei in interiorul comunitatii, asigurandu-ne ca mancarea nu este niciodata folosita ca si arma impotriva nimanui. Mancarea pe care o servim reprezinta angajamentul nostru fata de non-violenta. Este o replica omenoasa data saraciei, un mijloc de a reda puterea oamenilor.

Banii cheltuiti pe arme in fiecare saptamana ar ajunge sa hraneasca intreaga populatie a planetei timp de un an. Cum putem cheltui inca vreun ban pe razboi, atata timp cat peste 800 de milioane de oameni sunt infometati si 40.000 de oameni mor de inanitie in fiecare zi? Daca si tu crezi ca oamenii au mai multa nevoie de mancare decat de bombe si impartasesti cu noi opozitia fata de orice discrimineare pe baza de nationalitate, rasa, gen, religie sau orientare sexuala, te invitam sa lucrezi impreuna cu noi la oferirea serviciilor si informatiilor de care este mare nevoie in comunitatile noastre.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu