FEȚELE FERMELOR "FREE-RANGE"


100 de gaini "epuizate", salvate dintr-o unitate producatoare de oua "free-range" si-au inceput vietile la Peaceful Prairie Sanctuary in ziua in care erau programate pentru taiere. Atunci cand va informati pe voi insisi sau cand informati pe altii cu privire la ororile fermelor industriale, amintiti-va de aceste fețe, si va rugam amintiti-va ca fermele "free-range" nu reprezinta o alternativa "umana". Din perspectiva victimei, toate sunt la fel.

La varsta de 18 luni, o varsta ce reprezinta o mica parte din expectanta de viata a unei gaini, aceste gaini au fost considerate "epuizate", incapabile sa produca oua cu o viteza destul de mare, si au fost programate pentru taiere. Toate cele 100 de gaini purtau cicatrici atat fizice cat si psihologice ale unei vieti intregi traita intr-un hambar de ciment, aglomerat, lipsit de lumina, de ferestre si imbacsit cu amoniac. Chiar si dupa saptamani intregi de trai in sanctuar, multe dintre ele sunt inca intr-o stare de teroare constanta, speriindu-se chiar si de caderea unei frunze, tremurand la cel mai mic sunet, ca si cand ar fi izbite cu o lovitura puternica.

Va rugam sa va amintiti de fețele lor, si nu uitati ca in cele din urma, valoarea unei vieti sentiente nu este masurata in utilitatea ei pentru ceilalti, ci in valoarea imensa, de neinlocuit pentru fiinta a carei viata este.




+ o stire proaspata din presa romaneasca, mentionata probabil doar pentru a sublinia "pericolele" pentru oameni, si nu conditiile in care sunt crescute pasarile, care din perspectiva lor, ar trebui imbunatatite, doar pentru a crea "marfa" mai de buna calitate, de care omul sa poata profita.

http://www.gandul.info/news/ong-urile-doua-treimi-dintre-gainile-din-romania-sunt-stresate-ouale-romanilor-sunt-de-proasta-calitate-5491112

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu